(recept
si oblíbilo 121 návštěvníků)
Falešný marcipán za pár minut
Potřebné ingredience
200g cukr moučka 100g plnotučné sušené mléko voda mandlové aroma a můžete obarvit čím chcete
Postup přípravy
Dělávala jsem s medem ,tukem a rumem,ale byl strašně TVRDÝ a těžko se s ním pracovalo, musela jsem potahovat hned a v lednici se mi rosil.
Tento je MĚKKÝ, krááásně tvarovatelný a i z lednice když ho vytáhnu není tvrdý. Je naprosto ÚÚÚŽASNÝ, chuťově VÝÝÝBORNÝ a je hned hotový a kráásně se dají dělat figurky.
Vše prosýjte a přidejte aroma + trochu vody...postupně můžete vodu přidávat. Plastovou stěrkou vše míchám a spojuji, pak když je vše spojené vezmu do ruky a ještě hnětu v ruce. Uvidíte, že jakmile se sušené mléko zahřeje tak se vše krásně spojí, neměl by se lepit, pokud ano přidejte trochu sušeného mléka, ale jen spíš ho v tom vyválet a zase trochu rukama hnětat. Jestli je hotovo můžete barvit.
Nechte na vzduchu pár minut odstát, aby se suroviny spojily.
Skladuji: jako válec zabalený v pečícím papíru, pak dám do plastové krabičky a než dám vršek obalím krabičku v potravinářské folii a pak uzavřu vrškem . Takhle vydrží několik dní, já mám vyzkoušeno 7 dní, ale prý takhle vydrží několik týdnů či měsíců..(nemám vyzkoušené).
Pokud uděláte figurky předem ,tak nechte na vzduchu pár minut odstát, jako by trochu seschnout, pak dejte do lednice zabalené v krabičce s folii a nebudou se rosit.
Doufám, že budete spokojené jako já. Jiný už dělat nebudu.
Tento je MĚKKÝ, krááásně tvarovatelný a i z lednice když ho vytáhnu není tvrdý. Je naprosto ÚÚÚŽASNÝ, chuťově VÝÝÝBORNÝ a je hned hotový a kráásně se dají dělat figurky.
Vše prosýjte a přidejte aroma + trochu vody...postupně můžete vodu přidávat. Plastovou stěrkou vše míchám a spojuji, pak když je vše spojené vezmu do ruky a ještě hnětu v ruce. Uvidíte, že jakmile se sušené mléko zahřeje tak se vše krásně spojí, neměl by se lepit, pokud ano přidejte trochu sušeného mléka, ale jen spíš ho v tom vyválet a zase trochu rukama hnětat. Jestli je hotovo můžete barvit.
Nechte na vzduchu pár minut odstát, aby se suroviny spojily.
Skladuji: jako válec zabalený v pečícím papíru, pak dám do plastové krabičky a než dám vršek obalím krabičku v potravinářské folii a pak uzavřu vrškem . Takhle vydrží několik dní, já mám vyzkoušeno 7 dní, ale prý takhle vydrží několik týdnů či měsíců..(nemám vyzkoušené).
Pokud uděláte figurky předem ,tak nechte na vzduchu pár minut odstát, jako by trochu seschnout, pak dejte do lednice zabalené v krabičce s folii a nebudou se rosit.
Doufám, že budete spokojené jako já. Jiný už dělat nebudu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Atuna
(upraveno)
22. 9. 2017, 12:14



nahlásit
hrbona
(upraveno)
21. 6. 2016, 13:17
Právě jsem ho vyzkoušela a je úplně super a holkám moc chutná moc díky y je velmi rychle hotový díky moc














nahlásit

MajkaKi
(upraveno)
19. 3. 2016, 13:40





nahlásit

danca60
(upraveno)
24. 2. 2015, 16:53
Mohla bych se zeptat, kolik toho marcipánu z této dávky je? Chci dělat potahovaný dort 2 patra + figurku letadla, tak jestli vystačí,nebo raději dvojitou dávku? Moc děkuji, nikdy jsem nic takového nedělala. A kolik, prosím, cca vody? Děkuji moc
nahlásit

Katkad22
(upraveno)
15. 6. 2014, 8:47







nahlásit
sway60
(upraveno)
8. 5. 2014, 11:44
Kristýnko , moc děkuji za návod , dělala jsem dneska svůj druhý potahovaný dortík s vaším marcipánem a dokonale se povedl

nahlásit
veru-82
(upraveno)
23. 10. 2013, 13:08
prosím potahovala jste s tím i celý dort???
nahlásit
mandel
(upraveno)
3. 10. 2013, 13:31
Musí být to mléko plnotučné? Když jsem dělala poprvé marcipán, tak v diskusi u receptu (vyzkoušela jsem jich víc, tak už nenapíšu kde) jsem našla, že plnotučné mléko nepoužívat, že to potom "zlobí". Máte to vyzkoušené i s polotučným nebo radši mám sehnat to plnotučné? Děkuji předem za odpověď.
nahlásit

velinovaradka
(upraveno)
3. 10. 2013, 13:45
@mandel
já teda používám jen polotučné



nahlásit

Mischelll
(upraveno)
3. 10. 2013, 10:21
Prosím, kde se dají sehnat ty gelové barvy??


nahlásit

velinovaradka
(upraveno)
3. 10. 2013, 13:45
@Mischelll
dají se koupit i v cukrárnách a nebo já je občas kupuji přes net



nahlásit
Marcimik
(upraveno)
25. 9. 2013, 12:38
Dobrý den, mohu se zeptat, zda je tento druh marcipánu vhodný i na potahování větší plochy dortu?Nebo jej doporučujete převážně na tvorbu figurek? Chci ho zkusit poprvé, tak mám dotazů plnou hlavu
Děkuji,.Marcela

nahlásit

kristyte
(upraveno)
18. 9. 2013, 9:20
Tak zkusím, já právě měla všechny moc tuhé, prosím kolik dáváte vody? děkuji

nahlásit

pla.pet
(upraveno)
13. 9. 2013, 12:23
určitě to vyzkoušíme, chceme si udělat se setrou narozeninový dort a já bych chtěla zkusit i patrový, tak pak dáme vědět jak jsme dopadli

nahlásit

Kristýna Š.
(upraveno)
13. 9. 2013, 16:08
@pla.pet
určitě vyzkoušejte, je to o pravdu bez velké námahy a hlavně je naprosto úžasný... !!! Já už se do jiného pouštět nebudu. Držím palce ať se povede !!
a pak písněte, dvoupatrový jsem ještě nedělala, třeba se inspiruji od vás


nahlásit
estepanova
(upraveno)
12. 9. 2013, 19:32
Kristýnko, prosím, chci barvit potravinářským barvivem v prášku. Mám to těsto úplně zpracovat a pak nějak zapracovat barvu nebo nezpracovat úplně, jen trochu a vsypat barvu?
Máte nějaké odzkoušené barvy? Děkuji za radu. Eva

nahlásit
estepanova
(upraveno)
13. 9. 2013, 18:15
@estepanova
Děkuji, zkusím pořídit ty gelové. Na vánoce vždy dělám "melounky". Měla jsem jiný recept na marcipán, ale ten se ne vždy povedl. Zkusím ten Váš.
Eva

nahlásit

Kristýna Š.
(upraveno)
13. 9. 2013, 20:04
@estepanova
Taky chci na vánoce dělat z marcipánu figurky, děti je milují...dělávala jsem ze starého receptu linecké kolečka s marcipánem a hrozná makačka jak byl tvrdý..takže se těším, že to letost pěkně odcejpá

nahlásit

Kristýna Š.
(upraveno)
13. 9. 2013, 16:17
@estepanova
Evičko, pokud použijete práškovou barvičku a chcete jen jednu barvu,tak si ji s míchejte s trošičkou vody, stačí kapička na docela dost barvy,pak tu namíchanou barvu přidejte když těsto děláte,POKUD chcete více barviček, udělejte si nejdřív marcipán, rozdělte na části, které chcete obarvit , udělejte kuličku, důlek a tam vložte tu obarvenou kapičku a prstíkama hnětejte. Ja si pořídila gelové a jsou bezvadné. Dávám kapičku gelové barvičky. Kdyby se Vám stalo, že to budeme mít marcipán velmi řidký, kuličku marcipánu poválejte v lehkém posypu sušeného mléka , nechte odstát pár minutek a znovu hnětejte.¨Držím palce ať se povede.



nahlásit